Matvägran

shot_13332652947 (MMS)

Man hör hela tiden folk klaga över att deras barn matvägrar. Att de kanske inte äter upp hela sin portion, att de bara vill ha en speciellt maträtt eller att de helt hoppar över en måltid. Ni vet nog inte vad ordet matvägra egentligen betyder. I 2 veckor har Olivia i princip vägrat all form av näring. På en bra dag har vi fått i henne 100ml ersättning. Och det är på HELA dagen!!!! Vi har testat ersättning, välling, burkmat, vår mat, frukt, gröt, bröd.... Senaste dagarna har hon dessutom börjat spy upp det lilla hon får i sig och även medicinerna. Därför valde vi att skona henne och ta bort sonden. ( vi har bara kunnat ge små portioner via den. Annars börjar hon ulka sig. Och eftersom hon sen började spy upp det ändå, testade vi utan ) Så ni som tycker det är hemskt när era barn bråkar lite med maten. Ge dem det dem vill ha och va glad över att dem åtminstone äter någonting. Ni anar inte hur hemskt det är att sitta och titta på när ens barn vägrar äta. Och ännu värre när hon spyr floder trots att hon omöjligt kan ha något kvar i magen. ( självklart har vi kontakt med sjukhuset ang. detta. Men dem verkar lika ovetande som vi och vet inte vad vi ska göra )


Kommentarer
Postat av: sara

Hej, förstår att det måste vara påfrestande.

Också påfrestande för föräldrar som har ett "friskt" barn som matvägrar. Om dom vägrar äta burkmat så är det ju en "matvägran" för den föräldern.

Man kanske inte ska gemföra ett friskt/sjukt barn om man inte har erfarenhet av bägge vilket man inte önskar någon. Olivia är iaf super fin, och verkar underbar!

2012-04-01 @ 14:16:18
Postat av: Bunkerbettan

Hej!

Vilken underbart liten sötnos ni har :D Blir så glad av de pliriga ögonen. Förstår precis den frustration och panik över att ens barn vägrar/inte kan äta. Har en pojke med cp och ep bla. Haft Infantil Spasm med höga kortisonhalter som behandling. Den värsta behandling jag varit med om, fruktansvärt, Dumma dumma sprutor som gjorde mitt barn så illa, så mkt biverkningar. Men det blev bra, sen. Kämpar fortfarande med maten och man kastas mellan ilska och förtvivlan, när ens sjuka barn, som behöver näringen mer än någon annan, totalvägrar. Så maktlös! Kram till er och hoppas ni snart hittar ett sätt.

2012-04-01 @ 17:29:40
URL: http://www.bunkerbettan.se
Postat av: Therese

Hoppas Olivia vill börja äta igen om ni blir av med sonden! Jag ska inte påstå att Mia varit i närheten av sådan matvägran, men hon var så stor från början så folk sa alltid att jag inte behövde oroa mig för om hon fick i sig tillräckligt... men när hon dalade på kurvan varje gång vi var hos bvc så blir man orolig! och mellan 10 och 12 månader så hade hon till och med gått ner 50 gram. Men sedan hon var ca 16 månader så äter hon när hon är hungrig och nu oroar jag mig inte på samma sätt längre! Men hoppas som sagt att allt blir bättre snart och ni kan få oroa er för "normal" matvägran hädanefter!!

2012-04-01 @ 18:43:13
URL: http://www.tttthess.bloggplatsen.se
Postat av: jessika

Det finns en ersättning som heter enfamil. Den får barn med refluxsjukdom för den är svår att kräka upp. Cassandra fick leva på den eftersom hon har refluxsjukdom o det var väldigt bra och minskade kräkandet. den finns på apoteket men men får fråga efter den. den är dock billigare om man får recept på den. kanske kan det vara något att prova så hon får behålla det lilla hon får i sig. ni kan ju fråga läkarna om det.

2012-04-01 @ 19:54:27
URL: http://vrbebis.blogspot.com
Postat av: Ida

Hon är så fin eran lilla tös!

Tänker mycket på lilla kämpen o hoppas att hon snart blir frisk! <3

2012-04-01 @ 21:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0