Hbg festivalen+ regn= SANT!

Idag har jag varit ledig och eftersom jag sov skit i natt va det väldigt skönt då jag spenderade hela förmiddagen med att ligga på soffan och halvsova. Sen tog jag stora hårväska och begav mig ut till Bjuv. Dax för Connie att bli snygg i håret igen!

Och är man i Bjuv är det nästan obligatoriskt att även hälsa på lilla pappa, så han fick sig också ett besök.
Vi satt och pillade med våra nya telefoner och bestämde oss för att fixa lite kontaktbilder till när man ringer. Så fram åkte kameran på mobilen.


Försök nr 1



Jag tyckte han såg glad och trevlig ut här, men pappa fullkomligen förbjöd mig att använda denna bilden.
 ( förlåt pappa =) )
Så det fick bli en ny:





Va den bättre?






Abbe fick agera kontaktbild till deras hemtelefon.


Sen va det självklart dax för ett besök på Helsingborgsfestivalen. Och som vanligt regnade det och va värsta höstvädret. Varför är det alltid skitväder på Hbg-festivalen?

Personligen är jag inte så jätte förtjust i festivaler. Jag kan kanske gå en liten runda nån utav dagarna eller kanske gå och titta om det uppträder någon kul artist, annars skippar jag gärna det och överlämnar det till alla små fjortisbarn. Men däremot är min pappa och Nettan riktiga festivalnördar. De har nog varit på alla festivaler i skåne denna sommaren och då snackar vi inte bara ett litet besök. Nej det är varje dag, och har dem tur så till och med 2ggr/dag.
Då gillar man festivaler!!!
( eller så är det bara en bra anledning till att få dricka öl och äta skräpmat )

Men När jag följde med dem en runda till landskrona Karnevalen för 2 veckor sen, blev jag bjuden på en påse godis, denna gången fick jag en plånbok.
Man tjänar på att gå på festival med Pappa!
TAck tack


Nu ska jag krypa ner i soffan ( för ja, jag sover fortfarande bättre här än i sängen ) I helgen står jobb på schemat, men på tisdag är det dax för en liten trevlig utflykt. To be continued......



Jag klär mig som en gravid kvinna. ...

mms_img30795 (MMS)

Jag klär mig som en gravid kvinna. Eftersom jeansen fortfarande är för tajta kom jag på den smarta idéen med gummiband i midjan. Och det fungerar ju utmärkt. Trots att jag INTE är gravid!


Idag va dagen...

då jag sagt att det skulle ske
och idag va dagen då det faktiskt skedde.....

Jag sprang min första MIL!
10,7km t.o.m för att vara exakt!


Världens lättaste sätt att sticka en mössa.

Jag satte i gång med stickningen redan igår kväll och slutade inte förrän jag hade en färdig mössa i min hand.
Va det svårt? Nej
Tog det lång tid? Nej
Blev det fint? JA!

Läste man bara instruktionerna ordentligt va det inga som hellst problem
Däremot upptäckte jag att det nog finns olika storlekar på "hjälptillbehören", för det finns inte en mörjlighet att man ska kunna göra en mössa till en vuxen människa med det jag hade.
Så det blev en liten mössa







Tack vare en pappersbit och lite garn, ( ni vet så man alltid gjorde när man va liten ) fixade jag lätt "tofsen" till mössan.

Och resultatet:



Nu väntar min mössa bara på att dess ägare ska komma till världen så den har ett litet huvud att värma i vinter!

Jag kom på en sak till som jag ska underhå...

mms_img30793 (MMS)

Jag kom på en sak till som jag ska underhålla mig med. Jag fick detta åt mamma i vintras men inte öppnat det än. Men nu ska jag göra det och sticka. Mig en ny mössa. Eller så blir det kanske en lite mindre variant lagom till jul...:-)


Nu va det åter igen dax för en deppvecka. ...

mms_img30791 (MMS)

Nu va det åter igen dax för en deppvecka. Är på väg hem igen. Men nästa helg får jag träffa min älskling igen. Så fram tills dess ska jag underhålla mig med jobb,träning,jobb,träning,lite sömn och ytterligare lite jobb och träning:-) detta är veckan då jag ska nå mitt "1mil jogging" mål! Nu slappar jag på tåget med musik,en bok och jordgubbar.


Kolla in den här godis skålen. Vi åt inget...

mms_img68516 (MMS)

Kolla in den här godis skålen. Vi åt inget lördagsgodis, så vi blev lite sugna men det blev visst 1,3 kg :-)


Förskottspresent

Den 13 augusti firar jag och Älskling vår ( och min absolut första ) 1 års dag!

Eftersom han är värdelös på att komma ihåg viktiga datum, har jag försökt gå runt och printat in det i hans skalle de senaste veckorna. För glömmer han vår dag, då blir det krig!!!

Igår när jag kom hit, sa han att han hade en present till mig. En present som egentligen va en 1års present, men han ville ge den nu. Efter en del övertalning, gick jag till slut med på att öppna den.
( för enligt mig är det inte längre en 1 års present om jag får den 3 veckor innan . Vilket betyder att han måste köpa nått nytt på den riktiga dagen :) )

Så va gömde sig då i paketet?
Jo den här lilla sötnosen:
Eftersom min pojkvän är en tekniknörd, sa han att han inte klarade av att ha den liggandes hemma i 3 veckor utan att bli öppnat =) Och eftersom jag tappade min mobil för ett par månader sen och Patriks gamla telefon som jag fick börjat bråka, tyckte han att jag va i stort behov av denna NU!

Tack tack, underbara pojkvän!
Du gör mig bortskämd!

2år!

Idag för exakt 2 år sedan tog jag det  otroligt smarta beslutet om att jag skulle sluta röka!
Och hur bra gick inte det! ?
Sedan dess har jag inte ens rört en cigarett och aldrig riktigt ens varit i närheten av ett återfall.
Nuförtiden känns det helt absurt att jag faktiskt under 9år utsatte mig ( och min omgivning ) för denna vedervärdiga cancerpinne.

Så medan jag idag firar min 2års rökfria dag, uppmanar jag alla andra rökare där ute att SLUTA!




Amor vincit omnia

Jag är en sucker för kärleksfilmer så därför kan jag inte låta bli att berätta en verklig kärlekshistoria.

En tjej på mitt jobb är gift sedan över 1 år tillbaka och tillsammans med sin man väntar de sitt första barn till vintern.
De borde ju överlyckliga och superkära........MEN....


hennes man bor i makedonien!

De har inte träffats sedan i mars ( då de i och för sig fick sig en bra avskedsgåva ) , vilket betyder att han har missat halva graviditeten, inte kunnat vara där och stöttat sin fru när hon mått dåligt, inte sett hur magen växer och inte fått vara med på det första ( och numera enda ) ultraljudet. han har inte fått chansen att skapa sig en relation med sitt barn ännu. Ett barn som är här om bara några månader.
Samtidigt sitter hon här i Sverige, ensam i en lägenhet och tvingas gå igenom en graviditet utan sin man.

men jag kommer snart till det positiva....
För det blir bättre!

Efter 2 års distansförhållande/äktenskap med dagliga telefonsamtal. Otaliga samtal med diverse myndigheter. Massor av tårar, besvikelse och förhoppningar är tiden äntligen här!

Hans ärende har blivit beviljat och han kommer på TISDAG!

Jag är så otroligt glad för deras skull. Äntligen kan de få vara den familj som dem hela tiden drömt om. De kanske har "missat" början av deras gemensamma liv, men vad spelar det för roll när dem har hela framtiden tillsammans.!!


Så när jag nu än en gång sitter på tåget påväg till min älskling i Göteborg, och tänker på den veckan som gått sedan vi träffades senast. Hur mycket jag saknat och längtat efter honom, kan jag inte förstå hur det måste kännas att inte få träffa, se, röra den person man älskar på flera månader.


Helt plötsligt framstår vårt deistansförhållande som värsta lyxen.
Oavsett om det är långt avstånd, kort avstånd eller inget avstånd alls, så kvarstår ändå en sak:

Amor vincit omnia
"Kärleken övervinner allt"




Vem säger att stövlar inte är något för sommaren??



jag påstår det motsatta!

Imorse när jag åkte till jobbet, regnade det ute och va sådär lagom svalt. En perfekt shorts och stövel dag, tänkte jag!


E.s- efter semester

Anledningen till att jag inte uppdaterat  på senaste är för att jag råkade glömma mitt mobila bredband i göteborg. Dock fick jag tillbaka det redan i tisdags, men då hade jag fullt upp med att ligga på stranden, jobba, stranden, jobba, kulijuli, jobba.....



Annars börjar vardagen sakta men säkert komma tillbaka. Jag har däremot inte ännu vant mig vid att vara ensam om kvällarna igen. Jag saknar Patrik hela tiden. Hans närhet, hans röst, hans trygghet och bara tanken av veta att han finns i samma lägenhet som mig.
Jag är otroligt trött på distansförhållande nu och vill inget annat än att hitta ett jobb i Göteborg!



I tisdags bjöd Pappa med mig på Kulijuli. Kusin Debbie skulle uppträda och det är ju klart att man vill se det och stötta henne. Hon är så grymt duktig och man blir verkligen en stolt kusin när man ser hela publiken ställa sig upp och applodera henne.









Idag på jobbet hade vi en liten lucka, så då passade vi på att lägg ai lite slingor på mig. Jag kände för att bli lite ljusare nu, medans man fortfarande har lite solbränna.
Bilden ger inte riktigt rättvisa åt färgen. Det ska iallafall vara en askblond/brun nyans.



Nu ska jag krypa ner i soffan. har åkt på en ordentlig magvärk/illamående som kom smygandes redan på jobbet.

De första ( och hittills de enda ) blommor...

dsc00886 (MMS)

De första ( och hittills de enda ) blommorna man får av sin pojkvän vill man ju kanske behålla som minne, men att hänga upp en bunke torkade rosor på väggen känns lite 90-tals aktigt. Så med hjälp av lite andra tillbehör gjorde jag en bukett av rosorna jag fick av patrik i höstas. En "kärleksminnebukett"


Nu förstår jag varför det va 3 veckor sedan sist...

Att jogga är jobbigt, men att jogga i 25-30 grader kvavt väder eller strålande sol är OTROLIGT jobbigt!
 
35min fick räcka för idag.  Sen såg jag ut såhär:




Regnaktivitet

Fram tills nu har regnet i princip öst ner. Sista dagen på semestern. Patrik började jobba idag. Jag åker hem ikväll. Vad gör jag då idag?

Jo, det här!

 

En köttfärspaj till Patrik.
Eftersom jag inte riktigt litar på att han kommer stå och laga mat varje dag, ( det är ju en del i vårt "nya liv" )gjorde jag en början till han. 2 färdiga lunchlådor och 2 portioner i kylen.
Självklart är pajen fullkorn! =)



Sen kunde jag inte motstå att baka lite.
Fryser jag in det kanske inte Patrik lyckas upptäcka dem =)
För dem är definitivt INTE fullkorn!

    

För att piffa upp de "vanliga" varianterna med pärlsocker, gjorde jag även några med strössel. Och hur gulligt är det egentligen inte med björnströsslad kanelbulle?! =)




Nu börjar solen spricka fram. Ska man kanske orka sig ut på en liten joggingrunda innan man lämnar storstaden? Det va ju trots allt nästan 3veckor sedan...Inte bra!


Först till kvarn

Efter vår lilla ( och otroligt svettiga ) tripp till liseberg i måndagskväll, tömde vi ju plånböckerna, fickorna och väskorna för att spela upp de sista småmynten. "Tyvärr" blev det ingen storvinnst denna gången heller. "Bara" 2 små chokladpåsar.
Men eftersom både jag och Patrik nu börjat "banta" ingår inte choklad i vår vardagsdiet, och att ha det liggandes hemma och fresta en är bara onödigt, så därför tänkte jag att det kanske fanns någon därute som va sugen på lite Daim eller Twist?




Just say the word and it is yours!


Ett kärt återseende

Efter vår "lilla dispyt" i våras, var det på tiden att vi träffades och blev vänner på riktigt igen.
Så igår spenderade jag dagen tillsammans med Majsan och Liam i stan. Vi lunchade, pratade, skrattade, shoppade, fikade och pratade lite mer.
Det är inte klokt va mycket man hinner missa mycket på 3 månader!


Det va så kul att få träffa er igen och att vi nu kan lägga "incidenten" bakom oss.
För vad är egentligen en Göteborgsflytt utan min Göteborgsbästis!!?




från i våras på en utav våra tisdagsmiddagar.

summerfeeling

Trots att det bara är 3 dagar kvar av semestern, tar känslan ändå aldrig slut.
Imorse va jag och shoppade lite efter att jag upptäckt att jag för en gång skull packat för lite kläder. Så jag hade verkligen ingenting att ta på mig.
Normalt sett är jag ingen person som är så vidare glad för starka färger ( på kläder ) men nu när det är sommar och man tillslut lyckats få lite färg på kroppen, slog jag faktiskt  till på en "korall" färgad klänning.




jag har ju tidigare även sagt att jag inte är en klänningsmänniska, men även det har ändrats under sommaren.

Nu sticker snart jag och älskling till Liseberg. De sista småmynten ska spelas upp och Lotta ska underhålla oss!






Livet efter semestern

Efter 2 nätter i Göteborg är jag åter igen attackerad av myggen. Myggstiftet verkar inte hjälpa ett skit trots att jag rollar in hela mig med det! Patrik tycker att jag är gnällig, men jag får panik och blir helt galen av de små helvetesakerna.
 jag kan INTE bo här!


 Iallafall, så va det ju inte det jag skulle säga, utan för sjuttioelfte gången har jag åter igen bestämt mig för att ta tag i mitt socker/ nöt /läkerol beroende. Så efter denna helgen är det slut med läkerol ( kanske nått paket ibland ) och choklad och nötter får ENDAST ätas en dag på helgen!
 Hur svårt ska det egentligen vara?

Detta betyder ju att eftersom jag lyckas samla på mig en ganska imponerande samling snacks nu ( och slänga allt känns ju som ett slöseri, men att spara på det känns inte som ett alternativ )tänkte jag fördela det på följande vis:

Choklad- Hinner jag äta upp denna helgen
Daim- Patrik
Djungelvrål ( oöppnad )- Kikki
Jordnötter (oöppnad )- Mamma
Nötblandning - Patrik och papperskorgen

måste även uppta mina joggingrundor igen. Men när det är så varmt är det skönare med promenader

Winter 2010, here we come!


Så här romantiska är vi när vi umgås..





En balkong, varsin minidator, öl, läsk och lite musik. Det är vårt myspys...:)

Eclipse

Idag va dagen då jag äntligen ska få se fortsättningen på Twilight sagan.
Men eftersom jag ibland tydligen är tillsammans med en gubbe, tyckte min pojkvän att 21-bion va för sent, så kl. 18.15 dissar vi ( lite ångestfullt för mig) den underbara kvällsolen och dyker in i biomörkret.

Har än så länge bara hört bra omdöme om filmen så jag hoppas på att inte bli besviken.




Och nej Pappa. Jag hade inte 4 biljetter. Det va bara jag som va för lat för att fota mina egna biocheckar så jag kopierade en bild från google. Jag har däremot 1 till biljett, ( som jag fått från gratisbio ) så en utav er hade kunnat följa med.=)


Godisrea! E...

dsc00857 (MMS)

Godisrea! Eftersom dem öppnade en ny pistachia butik idag firade dem det med olika erbjudande. Jag nappade på de här. Djungelvrål 500g för 10kr. Och lite nötter såklart:) dock såg det nog inte så bra ut när jag kom till tandläkaren med en stor påse snacks:) till mitt försvar va inte ALLT till mig!


1377 kr fattigare. ...

dsc00856 (MMS)

1377 kr fattigare. Men 2 tänder friska och hela!


Ibland önskar jag att jag kunde ta av öronen och lägga dem i nattdukslådan...

Idag va en sådan dag. För tredje morgonen sedan i söndags vaknade jag ( vi ) vid 7-7.30 av att någon av grannarna försökte borra sig igenom golvet eller något. Efter ett tag gav dem upp och jag hoppade ner i soffan igen. Efter 1h satte grannens hund igång att skälla non-stop, och det va helt enkelt bara till att ge upp och se sin sömn besegrad. ( när man för en gång skull KUNDE sova )

VARFÖR VARFÖR VARFÖR lämnar man sin hund ensam hemma när den ALLTID skäller HELA dagen?


Nu väntar ett skräckbesök hos tandläkaren,sen tar jag och Älskling vårt pick och pack och säger hejdå till oljuden och hej igen till myggen.
Sista semesterveckan i Göteborg!

Sommarbio

För några veckor sedan ansökte jag om autogiro på Handels, och om man gjorde det innan ett speciellt datum skulle man som bonus få 2 biocheckar. Veckorna gick och jag trodde nästan att dem hade blåst mig, tills idag då det damp ner ett kuvert med 2 biobiljetter i.
Perfekt tajming då jag och Älskling tänkte gå på bio i helgen. Så nu är det jag som bjuder honom på Eclips!


I keep the memories in my mind....

Hemma igen efter vår minisemester. Jag överlevde båtresan ( trots att jag försökte övertala patrik om att ta tåget hem )
Eftersom min kära pojkvän va så klantig och glömde sin laddare till sin Iphone hos Kikki ute i skogen, dog hans telefon, så han lämnade den hemma. Vi hade därför bara mintelefon med oss, men eftersom vi är lika dåliga på att ta kort båda 2, fick vi inte ett endaste foto med oss hem som minne.


Förrutom detta:



Minikylen, som jag va så rädd att jag skulle länsa under mina nattliga aktiviteter. Till min stora glädje, lämnade jag inte sängen på HELA natten, vilket resulterade i mindre ångest för mig och mindre räkning för Patrik =)


Hurra hurra....

...för idag är det världens bästa mammas födelsedag!
Grattis och hoppas att du får en Underbar dag!


Danmark

Tanken va från början att jag Patrik, Carro Erik och Arvid skulle åka till köpenhamn 1-2 nätter, men eftersom  Carros morfar tyvärr gick bort, va dem tvungna att hoppa över.
Så därför sticker jag och Älskling istället till Helsingör imorgon och stannar 1 natt. Det blir shopping, bad, spel, strandpromenad, hotelfrukost och massa mys!
Bokade hotel idag och det ser helt underbart ut!



Hotel & Casino Marienlyst
Hotel & Casino Marienlyst  Hotel & Casino Marienlyst   Hotel & Casino Marienlyst  Hotel & Casino MarienlystHotel & Casino Marienlyst  Hotel & Casino Marienlyst


( jag har även, för första gången på jag vet inte hur många år, gått med på att ta färjan över till Danmark. Så snälla söta vädergudar, gör så att det blir vindstilla måndag och tisdag )

weekend in the woods

I torsdags kom vi hit till saxtorpsskogen för att spendera helgen här och agera hus och hund/kattvakt.
Personligen är jag en stadsmänniska, men att komma hit här några dagar ( speciellt när det är så här underbart väder ) är så skönt, mysgt och rofyllt.

       


Igår begav vi oss ut till Bjuv när vi grillade med Pappa ,Nettan,Stella, Martin och barnen. MYcket gott och väldigt trevligt.

           

Trots attdet blev en 10 öl igår för Patrik och han troligen hellst vill sova halva dagen, har jag tvingat han med ut på promenad med hudarna idag kl 11. Efter det vankas "öppet hus" här ute i skogen.
Jenny och barnen kommer och hälsar på och Madde, Roffe och Malte. Så det kommer bli fullthus!
Tur det är fint väder och vi kan vara utomhus!


Moster Tina

För dem som inte redan vet om det kan jag stolt meddela att JAG ska bli moster igen.
Denna gången är det min kära syster kikki och hennes Johan som väntar tillökning i december.
Grattis!

Men jag tror nog hon får sluta köra så hårt med talesättet" jag äter för 2" ocH Johan ska nog inte ta "sympatigravid" på allt för stort allvar.

 

RSS 2.0