Gratis är gott

Väldigt lägligt.
Just när vi började prata om budget och köpstop, dök det helt plötsligt upp mängder med kläder till olivia.
Som vanligt när vi åker och hälsar på Majsan, har vi kläder och saker med oss hem.
Denna veckan va inget undantag. Även hennes syster Bella kom med en kasse.

Och idag hade Patrik med sig 2 fulla kassar med kläder med sig hem från jobbet.
Snälla Christine hade ännu en gång rensat ut till oss.
Massa vårjackor och söta små klänningar

Så nu har Olivia rustat upp med massa kläder, och mamma o pappa behövde inte betala en krona.
Dessutom är det jättefina kläder allihop.
Så tack till alla generösa vänner o bekanta.

Denna tröjan va ju bara klockren.


drömmen om en dotter

20120330_161049 (MMS)

Ända sedan jag va liten har jag sagt och trott att jag ska ska få en dotter. På den tiden skulle det bli 2 och heta Stephanie och Simone. ( tur nog har smaken ändrats sedan dess) När jag ser blev gravid på riktigt var jag till en början stensäker på att det skulle bli en flicka, men ju närmre förlossningen vi kom ju mer började jag att tvivla. Kanske berodde min "tro" på att jag alltid sagt att jag ville ha flickor. Så för att inte bli "besviken" började jag ställa in mig på en pojke och sa istället till omgivningen att det va det jag trodde. Men ut kom ju en prinsessa och jag kunde inte ha blivit mer nöjd. Det låter kanske hemskt att säga och självklart att jag säkert blivit lika glad för en pojke. Men alla har vi drömmar. Och en av mina drömmar har varit att få en dotter. Nu gick min dröm i uppfyllelse och jag kan inte vara mer lycklig över min dotter än vaf jag är. Hon är mitt ljus, min kärlek, min hjälte och min prinsessa. Jag älskar dig


Budget. Vi är inte rika och kommer troligt...

20120329_190709 (MMS)

Budget. Vi är inte rika och kommer troligtvis aldrig att bli det heller. Pengarna verkar även på något mystiskt sätt att försvinna varje månad. Så idag har vi suttit och gjort upp en budget. Nu är det bara dax att leva efter den också.


Utemöbler

När man har  en liten balkong har man inte så mycket valmöjligheter när det gäller utemöbler, men nu har vi ju en altan som har liter större plats att möblera på.

Därför tycker jag att vårt nuvarande lilla  cafebord med stolar  känns väldigt tråkigt.

Egentligen hade jag hellst velat ha en hörnsoffa i rotting, men eftersom vi tyvärr inte badar i pengar, är det inte ett alternativ just nu.

ARHOLMA Soffkombination IKEA
Så därför fick jag den smarta idee om att man kan bygga sig till en hörnsoffa med hjälp av lite bräder och några dynor.
När det gäller snickeri är jag inte händig för 5 öre och inte Patrik heller.
Men däremot har jag en pappa som är lite uppfinningsrik på det.
Så jag slängde iväg en förfrågan och han va med på det.
Jag återkommer därmed med resultatet när det blir av.

Tradera auktioner

Hur många gånger  har man inte sagt att "Olivia behöver en ny body, klänning eller byxa"
Nu kan jag nog erkänna att hon aldrig egentligen gjorde det.


Detta är endast 2/3 av kläderna i strl 62-68.

Eftersom det är är ganska liten chans att det kommer komma någon mer familjemedlem i detta hem, la jag igår ut massa kläder på tradera.

Skulle det mot förmodan bli en bebis till, har jag lagt undan ett par favoriter. ( dock nästan enbart söta små klänningar ) Dessutom känner jag mig tillräckligt bra för att veta att jag ändå kommer vilja köpa massa nya kläder.

Niceville

I helgen tittade vi på en film.
Niceville

Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om Sketeer som precis avslutat sin collegeutbildning.

Alla hennes barndomsvänner har svarta hembiträde som dem mer eller mindre behandlar som pesten.
Sketeer däremot delar inte deras uppfattning och vill istället göra en bok om hembiträdens liv.

En bok som är allt annat än okey i dåtidens samhälle.

Jag tycker ni borde se denna film. Den är ganska lång och stundtals kanske lite småseg, men det är en fin film med ett bra budskap bakom.Feeling Lucky

Idag är det Söndag och idag ska vi spela bingolotto.
Självklart får Olivia också en egen lott.

Mattips

Återigen har vi infört matschema och "storhandling"
Dock blev jag häromdagen akut sugen på en tacogratäng som Kikki gjorde när hon var här senast.
Så det gjorde vi igår istället för kycklingwooken om stod på schemat.
( ibland får man fuska lite med reglerna )


Detta behöver du:
1kg köttfärs
1-2 paket tacokrydda
1 purjolök
4dl creme fraiche
400g philadelphia ost
riven ost
1 pkt krossade tomater


Servera med nachochips och varfria tillbehör. Vi Valde grönsakerStark?

20120324_163409 (MMS)

Jag får ofta höra " vad stark du är" och varje gång undrar jag vad dem egentligen menar med det. Är jag stark för att jag inte ger upp, skiter i allt och lämnar bort min dotter till någon annan? Är jag stark för att jag inte bryter ihop och gråter bland folk hela tiden? Är jag stark för att jag trots allt som pågår ändå orkar gå till gymmet eller gå och träffa vänner? Om så är fallet så är jag kanske stark. Men jag är samtidigt svagare än ni tror. Om ni bara kunde ana hur många gånger jag velat ge upp och bara skita i allt. Jag har gråtit mig till sömns, till lunch till middag, på bussen på promenaden och i min ensamhet. Jag tycker synd om mig själv hela tiden och förstår inte vad jag gjort för att förtjäna detta. Just därför måste jag ibland få komma iväg och göra vanliga saker. Saker som gör att jag bara för nån timme kan koppla bort allt elände och få lite ny ork och energi. Jag kan ofta bli irriterad när jag hör andra mammor ( och alla människor för den delen ) som gnäller över småsaker. Min dotter är fullproppad med mediciner varje dag och har redan besökt läkaren fler gånger än jag och patrik tillsammans gjort i hela våra liv. Hon kan inte ens äta själv och vem vet när eller OM hon någonsin kommer bli frisk. Hon är den absolut modigaste och tappraste lilla tjej jag vet och det spelar ingen roll hur jobbigt det är eller hur lång tid det tar. Olivia är min dotter och jag kommer ALDRIG lämna hennes sida.


ZARA

Jag och Olivia tog oss en promenad in till stan.
Gick snabbt hem igen då jag upptäckte att det va lönehelg.
Men en runda inom ZARA hann vi och jag fick verkligen tvinga mig själv att inte köpa halva butiken.
( när man vabbar som jag gör vet man nämligen aldrig när man får pengar  nästa gång, så det gäller att hålla lite i dem)
Så jag gick därifrån tomhänt.
Men gud va underbart söta kläder dem har där.
Detta är endast ett urplock av alla små kreaktioner som mer än gärna hade fått flytta in i Olivias vår och sommar garderob.
blommig skjortklänningklänning med blommönster och volangerVID, LÅNG BLUS MED SILKESSPETSlumberjacka med blommönstrad huvabroderad tyllklänningcape med huvadenimshorts med sjal

Efter graviditetet och ammningen har jag p...

20120324_095818 (MMS)

Efter graviditetet och ammningen har jag precis som alla andra tappat massa hår. Det har i sin tur gjort att jag fått så platt hår jag och en på jobbet tänkte att vi skulle testa att permanenta med läggningspolar. Jag vill ju inte bli pudellockig utan bara få lite volym. Därför testar jag innan utan permanentvätska bara för att set hur det blir. Känns lite 50-60- talsaktigt.


Vårkänslor

Gud va underbart väder det är idag.
Strålande sol och 15 +
Medan Patrik tog cykeln ( ja, ni läste rätt ) till sjukhuset tog jag och Olivia en liten promenad till affären.


Nu sitter vi på altanen.
Utemöblerna har kommit fram.
Jag sitter med datorn och Olivia sover gott i vagnen.


Min tappra flicka.idag fick vi åka till sj...

20120322_164618 (MMS)

Min tappra flicka.idag fick vi åka till sjukhuset igen då gårdagens sänka va lite hög och dem ville utesluta lunginflammation Idag va den bättre men för säkerhets skull och eftersom Olivia fått synachten under en så pass lång tid fick vi utskrivet antibiotika ändå. Nu ikväll verkar febern ha gett med sig. Får hoppas den inte kommer tillbaka. Olivia hostar verkligen jättemycket och ibland är det så hon klöks och spyr. Hon äter i princip fortfarande endast genom sonden, men idag tog hon bpde några skedar burkmat och några skedar fruktpure. ( på bilden har hon tröjan hon fick av sjukhuset )


Idag va rena julafton på sjukhuset. Och vi...

20120321_191114 (MMS)

Idag va rena julafton på sjukhuset. Och visst förtjänar Olivia allt och lite till. En leksakshäst från eeg. ( olivia har redan alla 15 olika badankorna ) 2 t-shirtar och en docka som man ska sy på eget ansikte, av avdelningen. Förövrigt gick eeg över förväntan. Ingen försämring och t.o.m en liten förbättring ( om än väldigt liten )


Sondmatad

20120320_163203 (MMS)

I och med att Olivia vägrat äta sina mediciner den senaste veckan, har det även lett till ökade kramper de senaste dagar. Jag kan inte bara sitta och titta på medan hon bara blir sämre och sämre så jag pratade med sjukhuset flera gånger igår och det slutade med att vi fick komma in på kvällen och sätta en sond. Så nu får hon alla mediciner via den. Imorgon är det dags för eeg och jag hoppas verkligen att bristen på medicin inte gjort att det blivit någon försämring. Stackaren har även fått feber, blivit förkyld och hostar. Så det är ingen pigg liten tjej vi har här hemma. Inatt grät hon hela natten och sov bara i små 10-30min intervaller. Men det har hon tagit igen nu på dagen.


New shoes.

20120319_151050 (MMS)

Jag äger inte ett endaste par skor med klack. Jag har länge varit en anti-klack tjej, inte av den orsaken att jag inte tycker det är snyggt, utan pga jag alltid varit längre än mina vänner och med klack då kännt mig som en giraff. Det har med tiden lett till att jag helt enkelt inte kan gå i höga klackar. Men jag önskar att jag gjorde det. Iallafall någon gång ibland vid speciella tillfälle. Så idag köpte jag faktiskt ett par med ganska hög klack. Men dem va väldigt bekväma och jag tror t.o.m att jag ska klara av att ha dem. Vad tycks? 399:- på DinSko


Ett steg i rätt riktining

Jag har ju inte gått in i detalj på Olivias sjukdomsutveckling den senaste tiden.
Så här ligger det till.

För några veckor sedan va det ju tänkt att Olivia skulle få slippa synachten sprutorna varannandag då hypsen varit borta i några veckor.
Men efter den veckans eeg, fick både vi och alla läkare en chock, då det visade sig att hypsen ännu en gång va tillbaka.
Så dom höjde upp henne till maxdos igen och plötsligt såg att så mörkt och deprimerande ut igen.

Men eftersom läkaren tyckte att det va så konstigt då hon visat framsteg i utvecklingen, varit jätteglad och haft färre anfall, började dem fundera på om det kanske inte va hyps trots allt.
Och visst, efter eeg:et veckan därpå visade det sig att hon hade ingen hyps trots allt, utan hon hade utvecklat en annan epilepsi.

Och dessutom en svår variant.
Myoklonusepilepsi
Detta är tyvärr väldigt vanligt för barn med Infantil Spasm.


Eftersom dem redan höjt upp henne till maxdos väntade ytterligare några veckor med nertrappning innan hon kunde slippa sprutan.
Och fortfarande va faran för att hypsen skulle komma tillbaka inte över.

Men igår ( exakt 3 månader efter att vi först åkte in på barnakuten ) fick Olivia sin sista spruta.
Nu håller vi alla tummar på att hon aldrig mer behöver börja med dem igen.
Det är en helt vedervärdig medicin.

Kanske kan hon nu slippa all vätska och kunna andas normalt och röra sig som andra bebisar i hennes ålder.
Kanske kan hon slippa alla biverkningar och mediciner för mage blodtryck och förstoppning.
Kanske kan vi få vår "riktiga" Olivia tillbaka.


Olivia är fortfarande långt ifrån frisk och får krampor varje dag.
Visst har dem blivit färre och svagare, men vi är inte nöjda förrän dem mer eller mindre är borta.
Vi vet inte så mycket om den nya epilepsi då läkarna inte vet ännu hur det kommer påverka Olivia och hennes utveckling.

Senaste veckan har Olivia totalvägrat att äta sin medicin.
Vi har väl varit ganska bortskämda innan då hon ganska glatt slukat i sig allt.
Nu får vi bända upp munnen och ta minismå "sprut" långt bak i kinden.
Det tar oss 2h på morgonen och 2 h på kvällen och trots det har hon vissa gånger spottat ut betydligt mer än hon svalt.
Det är väldigt frustrerande då hon är så beroende av dessa mediciner.Olivia ratar även all form av mat. Burkmat, gröt, frukt. Ja allt som äts med sked.
Hon har även börjat krångla med flaskan. Men varit lika pigg och glad för det.
Vi misstänker att det kan ha med tänderna att gör då hon har 3 ny tänder på en och samma gång.

Imorse lät vi henne sitta och leka med gröten, för att få henne lite mer intresserad.
Inte kom det något i munnen, men lite kul hade hon nog.


Jag tävlar igen

Som sagt jag tycker att det är jättekul med tävlingar.
Idag hittade jag denna hos Janni, där man tävlar om en fin namnmössa.

"För att delta i tävlingen kommenterar du detta inlägg med en motivering varför just DU vill vinna mössan.
OM du har en egen blogg kopierar du tävlingsreglerna och länkar till både mig och "Therese Mireo", detta ger också en extra lott i vinstdragningen."

Ge mig sommar ge mig sol.

Idag va jag och Olivia i stan en runda.
Jag har den senaste tiden varit helt inställd på att jag behöver jeans.
Men efter att ha tittat runt och inte hittat några kom jag på att jag har faktiskt 3 pr som passar och som jag gillar.
Det räcker faktiskt.
Och nu går vi ju förhoppningsvis mot ljusare tider så istället för tjocka kläder fick jag istället
med mig dessa 3 snyggingarna hem.
En tunikaklänning
En klänning. Tyckte ryggen va så snygg
Och en tröja
Alltihop ifrån Gina tricot

JAG VANN

Jag skrev ju att jag va med och tävlade om ett presentkort på Iob-butiken och vet ni vad.
Jag vann!!!
hurra. nu ska Olivia få nya saker!
logotyp
http://www.iob-butiken.se/

Fruktsallad

Både jag och Patrik är riktiga ljusmänniskor.
Nästan Varje kväll tänder vi upp alla ljus och har mysstämning i vardagsrummet.
Jag har däremot aldrig varit något fan av doftljus och speciellt inte vaniljdoft.
Förrän nu.
Om ni inte redan testar Yankee Candle så skulle jag rekomendera er att göra det.
Dem har många härliga dofter som doftar sådär lagom mycket. Och dessutom i många olika storlekar.
Vår favorit är Fruit salad.
Vilken är din??världens bästa kusiner

I onsdags kom Kikki och Lukas på besök.
Igår åkte vi och badade. Det va första gången Olivia badade. Annars har hon bara badat i badbaljan.
Hon sa inte så mycket men tyckte det va skönt att "flyta" på ryggen.
Lukas älskade det som vanligt
På eftermiddagen/ kvällen försökte vi oss på att ta ett kusinkort.
Det va lättare sagt än gjort.
Först testade vi i luftfåtöljen
men Lukas ville inte hålla Olivia sällskap
Sen testade vi med gåvagnen, men Lukas hade inget som hellst intresse av att köra Olivia.
Så där satt hon glatt och väntade.
Lite senare mot kvällen va det dock andra bullar och Lukas körde mer än gärna rally med Olivia.
Sen blev det mys i soffan hela kvällen
Imorse tittade vi på barnprogrammen i soffan
Sen åkte vi till sjukhuset och efter det till affären.
Olivia fick testa att sitta i kundvagnen och ÄLSKADE det.
Sen åkte vi hem och då kom pappa/morfar och tant Nettan.
Vi åt promenerade och myste.
Nu har alla 4 precis åkte hem.
Tack för 3 jätte mysiga dagar.

Titta vad jag fick idag. Ca 40 st daim del...

20120307_173634 (MMS)

Titta vad jag fick idag. Ca 40 st daim delicato. MuMS!!!


Tävlar

Jag älskar tävlingar ochvarje gång tror jag verkligen att det är min tur.
Tyvärr har det bara hänt en gång, men gissa om jag  blev glad då.
Nu håller vi tummarna för vinst nr 2
”Jag tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Fröken M i samarbete med IoB-Butiken.se

Renoveringen klar

Nu har vi äntligen fått ordning på det sista i lägenheten.
Nämligen Vårt sovrum.
Tack Nils-Arne och Monica för hjälpen!

Numera sover vi i detta snygga härliga sovrum:


Målat väggar, tapetserat, nya sängkläder och fixat gardinerna


Även det sista i Olivias rum blev klart.
En ny sittpuff där vi kan mysa och läsa sagor mm och hyllan med "OLIVIA"
Notera även att Olivias säng står i Olivias rum.
Jepp, lillfisen har "flyttat hemifrån"

Jag hsr blivit smått besatt av frysta pann...

20120304_085009 (MMS)

Jag hsr blivit smått besatt av frysta pannkakor. Äter det minst 1 gång om dagen. Ibland 2. Nästan alltid till frukost. Man måste ju få lyxa till vardagen.


Jag har aldrig varit varken emot eller för...

20120303_082209 (MMS)

Jag har aldrig varit varken emot eller för alternativ medicinering. Men när man är i en sådan situation som vi är i med Olivia, där hon inte svarar på medicinerna som läkarna tänkt sig, är man villig att testa vad som hellst för att hjälpa henne att bli frisk. En bekant till Patrik i Motala håller på med Frekvensmedicinering och erbjöd sig att försöka hjälpa Olivia. Detta är självklart helt ofarligt och det västa som kan hända är att det inte har någon effekt.Men vi ville absolut ge det ett försök och igår träffade vi henne. Det kommer behövas fler än 1 behandling men det får vi vänta med tills olivia slutat med synachten och vi kan åka upp till Motala. Jag räknar absolut inte med att detta kommer göra henne helt bra. Men kanske kan det göra någon förbättring. vi gör vad som helst för vår dotter!


Medicinhelvete

Olivia blev ju som sagt utskriven från sjukhuset i måndags.
Och självklart är det ju egentligen en bra sak.
OM det hade betytt att hon va frisk.

Hur man kan skriva ut ett barn som är så pass långt i från att vara frisk, har sond och vägrar äta är för mig en liten gåta.
Men det har väl säkert med pengar att göra.!?

Detta betyder ju även att vi inte längre kan vabba och vi måste stå för alla mediciner själva.
Olivia äter 5 olika mediciner flera gånger om dagen. Så ni kan ju själv lista ut att det inte är gratis.
( som tur är finns ju högkostnadskydd )

Problemet är dock att många av medicinerna verkar vara slut överallt och man måste beställa dem.


Olivia vill fortfarande inte äta eller ta medicinerna.
Men de senaste dagarn har hon börjat spy upp nästan allt som kommer ner i magen. Så igårkväll testade vi med att ta ut  sonden för att se om hon ville äta bättre då.
Går väl sådär hittills. Vi ger det tills imorgon. Annars får vi sätta i en ny.

RSS 2.0