Jag kunde inte hålla mig

Bakgalen som jag är nöjde jag mig inte med bara en kaka.
Nej!

Därför blev det även ett gäng cookies av olika varianter
ljus cookie med cocos
ljus med cookie nötter
ljus cookie med choklad



chokladcookie med nötter
chokladcookie med choklad

(jag gjorde nog mina lite för stora. gör man mindre kan man ju faktiskt med fördel smaka av alla sorter :) )


RECEPT

 

300g smör

2 1/4 dl socker

2 1/2 dl brun farin

2 ägg

3 tsk vanillinsocker

7 1/2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

4 msk kakao

200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

 

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

 

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.(eller det du vill ha i )

Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.

Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

 

 

Ps. Jag hade ingen brun farin eller bikarbonat,
så jag tog istället bakpulver och lite extra socker.
Om det blev samma resultat vet jag inte.
Men goda blev dem!



Kommentarer
Postat av: Lina

Vad duktig du e Tina!

Du skulle ju jobbat på konditori istället :)

2010-05-18 @ 11:15:41
URL: http://moa.clippern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0